Georgia Skin and Cancer Clinic

Richmond Hill, Georgia

 

This project was an adaptive reuse of a vacant building that had been occupied by the Department of Family and Children Services.  The condition of the building was poor, so a complete replacement of doors, windows, interior finishes, electrical and mechanical systems was in order.  The Owner took this opportunity to make revisions to the layout, allowing two or three medical practices to share common spaces.  Today this 5,000 sq. ft. building presents a much improved façade to Highway 144.  It boasts a solar panel array and it utilizes skylights to infuse natural daylighting into corridors, reducing requirements for artificial lighting.  The building envelope is much improved over the original and heating & cooling is accomplished using a very efficient geothermal system.

1/0

[ medical ]

  • facebook-square

P:  912.764.6288

© 2015 DPR ARCHITECTURE